<
<
<
<
<
>
>
>
>
>

Bajky - slovní ponaučení

O kočičce
Běží kočička přes koleje, zrovna jede lokomotiva a ujede ji kousek ocásku. Kočička se otočí a říká si: "Škoda ocásku". A tak se vrátí, bere ujetý ocásek do tlamičky a vtom jede lokomotiva zpět a přejede ji celou hlavu. A to je konec bajky.
Ponaučení:
Nejedna kočička i pro malý ocásek ztratí celou hlavičku.

O zajíčkovi
Zajíček si koupil nové Ferrari a ujíždí s ním po lese. A tu náhle uslyší volání o pomoc. Vystoupí, koukne do hluboké díry a vidí v ní vlka. A vlk pak povídá: "zajíčku, zajíčku, když mě vytáhneš ven, tak budeme nadosmrti kamarádi a nesežeru tě." Zajíček uvěří, zapřáhne lano za Ferrari, naturuje motor a vytáhne vlka ven z díry. Druhý den si to vlk peláší po lese a najednou zaslechne: "Pomoooc, pomoooc", tak se koukne do díry a v ní je zajíc. Poklepe si na čelo a říká: "No dobře zajíci, včeras pomohl ty mně, dneska já tobě". Vlk se tedy otočí zadkem k díře, spustí dolů svůj ocas, zajíček se ho chytne a pak už vlk jen škubne a zajíček je zachráněn. A to je konec bajky.
Ponaučení:
Když máš pořádnej ocas, nepotřebuješ žádný Ferrari.

O psech
U veterináře se sejdou tři psi: bernardýn, vlčák a pudl a začnou si vypravovat své životní příběhy. Bernardýn začne: "Dělal jsem u horské služby. Nosil jsem na krku soudek rumu a zachraňoval lidičky. Jednou jsem se ale neudržel a vypil jsem ze soudku všechen rum. No a teď jsem tady na utracení..." Vlčák pokračuje: "Já jsem dělal slepeckého psa. Jednou jsem převáděl pána přes ulici a uviděl jsem krásnou fenku. Neudržel jsem se, rozběhl se za ni a pána přejelo auto. No a teď jsem tady na utracení..." A nakonec vypráví svůj příběh pudl: "To já jsem si to takhle šmejdil po bytě, vlítnu do koupelny a moje krásná panička zrovna vylejzala z vany. A já sem se taky neudržel..." A vlčák s bernardýnem doplnili: "Takže s nama na utracení!" Pudl na to: "Nee!, ostříhat drápky" A to je konec bajky.
Ponaučení:
Ve zdravém těle, zdravý pes.

O kočičce II
Hladová mšice si našla krásnej-šťavnatej-zelenej lísteček a už se těší, jak si na něm pochutná. V tu ranu přilítne hladová beruška a říká: "Mšice, mšice, já mám hlad a tak tě sním". A mšice na to: "Ale beruško, já jsem tak hubená, počkej až okousám ten list, pak se najíš i ty víc". No a jak tam beruška čeká na to, až se mšice napapá, přilítne hladovej ptáček a povídá: "Beruško, beruško, já mám takovej hlad, že tě musím sezobnout". A beruška na to: "Počkej ptáčku, počkej, já jsem taky hladová a čekám tady na mšici, která ukusuje list". Tak už tam čeká i ptáček a nejednou se zničehonic objeví hladová kočička a povídá: "Ptáčku, ptáčku, já ti mám hlad, že tě hned sežeru". A ptáček na to: "Ale kočičko, podívej jak jsem hubenej. Počkej až mšice okouše list, beruška slupne mšici, já sezobnu berušku, no a pak se najíš i ty". No a jak tam všichni čekají, tak se z křoví náhle ozve prapodivný zvuk. Všichni se leknou a ptáček vylétne do vzduchu. Ale hladová kočička nechce přijít o svého ptáčka a tak utíká za ním. Ptáček letí nad poli a kočička furt za ním. Najednou ptáček vlétne nad řeku a kočička po něm chňapne, mine se a spadne do vody. A to je konec bajky.
Ponaučeni:
Čím delší předehra, tím mokřejší kočička.
Známka:2
Zobrazeno:9257x
Přidala:Jia
Oznámkuj jako ve škole:

addMáš-li nějakou poznámku či myšlenku k příspěvku a chceš ji s námi sdílet, klikni na plusko vpravo. Předem ti moc díkec!

Komentáře

alex5.7.2007 21:57
to je vážně na dlouhý čtení a to mě neba
hmmm19.10.2006 17:31
jakoze komu se to chce cist?
lillit28.5.2005 15:14
tak není nad bajky...
...by Muchylin